Matematik
Mat hjælp
14. december 2006 af
Dennisan (Slettet)
Hey nogen der kan hjælpe med dette...
I en trekan ABC er C=1,875, a=5,382 og b=8,958, beregn de øvrige stykker og arealet...
jeg ve jeg skal bruge cos og sin og tan osv, men jeg kan ikke for det for det til at gå op.
PS. tegn en sktise
I en trekan ABC er C=1,875, a=5,382 og b=8,958, beregn de øvrige stykker og arealet...
jeg ve jeg skal bruge cos og sin og tan osv, men jeg kan ikke for det for det til at gå op.
PS. tegn en sktise
Svar #1
14. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
Cosinustrelationen for at finde siden c. Herefter kan enten sinusrelationen eller cosinusrelationen benyttes for at finde de sidste vinkler.
Svar #2
14. december 2006 af dnadan (Slettet)
benyt først cosinus relationen for at finde siden c:
c^2=a^2+b^2-2abcos(C)
Herefter benyttes sinus relationen til at finde en af de ukendte vinkler i trekanten... Heraf kan det sidste vinkel findes ved benyttelse af, at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader..
Når dette er gjort benytter du arealformlen:
A=1/2*b*c*sinA
c^2=a^2+b^2-2abcos(C)
Herefter benyttes sinus relationen til at finde en af de ukendte vinkler i trekanten... Heraf kan det sidste vinkel findes ved benyttelse af, at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader..
Når dette er gjort benytter du arealformlen:
A=1/2*b*c*sinA
Skriv et svar til: Mat hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
