Matematik
grænseværdi
14. december 2006 af
Chokolade-expert (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med lidt grænseværdi?
For sådan som jeg har forstået skal man når der står:
lim x^3 + 5
x->0 x + 1
bare sætte x som i dette tilfælde 0, og så regne det ud. Men er det forkert?
For sådan som jeg har forstået skal man når der står:
lim x^3 + 5
x->0 x + 1
bare sætte x som i dette tilfælde 0, og så regne det ud. Men er det forkert?
Svar #1
14. december 2006 af Sentinox (Slettet)
Jeg forstår ikke helt hvad det er der søges grænseværdien af, men hvis jeg forstår det korrekt er det:
lim (x^3+5)/(x+1), x -> 0
I så fald, skal du betragte hvorledes tæller og nævner opfører sig når x går imod nul.
For tælleren betyder dette at denne går imod 5 og for nævneren betyder dette at denne går imod 1, samlet haves altså:
lim (x^3+5)/(x+1), x -> 0 = 5/1 = 5
Det er korrekt at man umiddelbart kan se dette ved at indsætte din grænse i ovenstående udtryk.
//Sentinox
lim (x^3+5)/(x+1), x -> 0
I så fald, skal du betragte hvorledes tæller og nævner opfører sig når x går imod nul.
For tælleren betyder dette at denne går imod 5 og for nævneren betyder dette at denne går imod 1, samlet haves altså:
lim (x^3+5)/(x+1), x -> 0 = 5/1 = 5
Det er korrekt at man umiddelbart kan se dette ved at indsætte din grænse i ovenstående udtryk.
//Sentinox
Skriv et svar til: grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
