Matematik
Eksponentiel
14. december 2006 af
julle.p (Slettet)
f(x) = b * e^(-1/R*C)*t
(R og C er blot konstanter.)
eksponentielt aftagende, da:
Konstanten k (dvs: -1/R*C) er negativ. Tiden vil hele tiden blive større – dermed har vi, at –t/(RC) går mod uendelig negativ. Når ”noget” opløftet i e går mod uendelig negativ, vil e gå mod nul.
Er denne forklaring lidt for kluntet eller hvad synes i?
Desuden:
f(x) = b * (1 - e^(-1/R*C)*t)
Denne funktion har den spejlvente graf af forrige.
Men det kan jeg simpelthen ikke forklare...
Nogen der kan? Jeg har kigget i div. mat-bøger, men synes ikke at kunne finde forklaringen.
(R og C er blot konstanter.)
eksponentielt aftagende, da:
Konstanten k (dvs: -1/R*C) er negativ. Tiden vil hele tiden blive større – dermed har vi, at –t/(RC) går mod uendelig negativ. Når ”noget” opløftet i e går mod uendelig negativ, vil e gå mod nul.
Er denne forklaring lidt for kluntet eller hvad synes i?
Desuden:
f(x) = b * (1 - e^(-1/R*C)*t)
Denne funktion har den spejlvente graf af forrige.
Men det kan jeg simpelthen ikke forklare...
Nogen der kan? Jeg har kigget i div. mat-bøger, men synes ikke at kunne finde forklaringen.
Svar #1
14. december 2006 af dnadan (Slettet)
Overvej, hvad der sker for:
e^(-1/R*C)*t for t->uendeligt
e^(-1/R*C)*t for t->uendeligt
Svar #2
14. december 2006 af julle.p (Slettet)
Øhm.. Ja, men er det ikke svaret til
f(x) = b * e^(-1/R*C)*t ??
f(x) = b * e^(-1/R*C)*t ??
Svar #3
15. december 2006 af julle.p (Slettet)
Jeg fandt selv svaret. Tænkte bare mere på "standard-formlerne" frem for de lidt mere avanceret.
Mvh Alex.
Mvh Alex.
Skriv et svar til: Eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
