Matematik

Haster!!!!

08. december 2002 af SP anonym (Slettet)
hej.. jeg har glemt alt om ligninger vil i være sød og hjælpe mig.

1. 13x+4=5x-28
2. 2(3x-6)=3(x+2)
3. 3(4x-6)/5= x+2
4. 8x-(4x/2+2)=6x-20

Det her er ikke en ligning:

(3x+4)(2x-5)

H. tu pac

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2002 af Sam

Sammel x'erne på den eneste side og konstanterne på den anden ...

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2002 af Sam

Hint:

Ad 1/

8x = -32

Svar #3
08. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Tak for hjælpen men, kan I ikke alligevel lave det fro mig (alle sammen)MEN ELLERS

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2002 af cracker (Slettet)

Jeg synes, at du skal bruge din energi på at løse ligningerne istedet for at skrive, at du gerne vil have, at der er nogen, som kan lave dem for dig.

Cracker

Svar #5
09. december 2002 af SP anonym (Slettet)

OK CRACKER.... JEG PRØVER, MEN SE OM DE ER RIGTIGE EFTER OK...

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2002 af cracker (Slettet)

Hej Tu pac

Det vil jeg naturligvis gerne

Cracker

Svar #7
09. december 2002 af SP anonym (Slettet)

hej tupac, her er et forslag til ligninger:
1)13x+4=5x-28
28+4=5x-13x
32=-8x
32/-8=-8x/-8
-4=x

2)2(3x-6)=3(x+2)
6x-12=3x+6
-12-6=-6x+3x
-18=-3x
-18/-3=-3x/-3
-6=x

3)3(4x-6)/5= x+2
(den ved jeg ikke hvordan man løser)

4)8x-(4x/2+2)=6x-20
(den her er jeg heller ik sikker på)

håber du kunne bruge noget af det til noget...
hilsen ozgur



Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2002 af RE (Slettet)

Hvis jeg nu siger at nr. 3 skal give 4, så kan det være det hjælper dine mellemregninger.

Jeg kan ikke forstå opgave 4. måske er parentesen sat forkert.

det sidste udtryk skal give 6x^2-7x-20

Rune

Svar #9
09. december 2002 af SP anonym (Slettet)

TIL CRACKERREN!!!!


1. 13x+4 = 5x-28
13x-5x = -28-4
8x = -32
x = -32/8
x = -4

2. 2(3x-6)= 3(x+2)
6x-12 = 3x+6
-3x+6x = 6+12
3x = 18
x = 18/3
x = 6

3. 3(4x- 6)/5 = x+2
(12x-18)/5 = x+2
2,4x-3.6 = x+2
-x+2,4x-3,6 = 2
-2,2x = 2
x = 2/(-2,2)
x = -0,9


4. 8x-(4x/2+2)= 6x-20
8x-4x(/2)+2= 6X-20
4x(/2)+2 = 6x-20
2x+2 = 6x-20
-6x+2x = -20+6
-4x = -14
x = -14/(-4x)
x = 3,5

DER ER IKKE MERE PLADS CRACKER



Svar #10
09. december 2002 af SP anonym (Slettet)

TIL CRACKERREN!!!!


1. 13x+4 = 5x-28
13x-5x = -28-4
8x = -32
x = -32/8
x = -4

2. 2(3x-6)= 3(x+2)
6x-12 = 3x+6
-3x+6x = 6+12
3x = 18
x = 18/3
x = 6

3. 3(4x- 6)/5 = x+2
(12x-18)/5 = x+2
2,4x-3.6 = x+2
-x+2,4x-3,6 = 2
-2,2x = 2
x = 2/(-2,2)
x = -0,9


4. 8x-(4x/2+2)= 6x-20
8x-4x(/2)+2= 6X-20
4x(/2)+2 = 6x-20
2x+2 = 6x-20
-6x+2x = -20+6
-4x = -14
x = -14/(-4x)
x = 3,5

DER ER IKKE MERE PLADS CRACKER


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. december 2002 af cracker (Slettet)

Hej Tu Pac

Opgave 1 + 2 ser fine ud.
opgave 3 er der en lille fejl, den skal se sådan her ud
3(4x-6)/5=x+2
(12x-18)/5=x+2
2,4x-3,6=x+2
2,4x-x=2+3,6
1,4x=5,6
x= 5,6/1,4
x=4

Opgave 4 forstår jeg ikke helt, måske er en parentes sat forkert

det sidste udtryk ganger man parenteserne sammen

(3x+4)(2x-5)
6x^2 - 15x + 8x - 20
6x^2 - 7x - 20

Håber du kunne bruge det til noget, jeg beklager med opgave 4

Venlig Hilsen

Cracker

Svar #12
10. december 2002 af SP anonym (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN...

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2002 af cracker (Slettet)

Det var så lidt

Skriv et svar til: Haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.