Matematik
Monotoniforhold
15. december 2006 af
Eagle-Eye (Slettet)
Funktionen f er givet ved forskriften
f(x) = e^x^2 +x^2
Differentieret vil den blive:
f´(x) = 2x•(e^x^2 +1)
Opgaven lyder:
Bestem ved hjælp af f´(x) monotoniforholdende for f.
Hvordan gøres dette?
Skal jeg omskrive f´(x)?
JJ
f(x) = e^x^2 +x^2
Differentieret vil den blive:
f´(x) = 2x•(e^x^2 +1)
Opgaven lyder:
Bestem ved hjælp af f´(x) monotoniforholdende for f.
Hvordan gøres dette?
Skal jeg omskrive f´(x)?
JJ
Svar #1
15. december 2006 af ibibib (Slettet)
Du skal løse ligningen f'(x)=0. Derefter skal du se på fortegnene på f'(x). Når f'(x)>0 er f voksende og når f'(x)<0 er f aftagende.
Svar #2
15. december 2006 af Eagle-Eye (Slettet)
Tak,
Fandt ud af det selv.. =)
1000 tal for Hjælpen Ibibib
Fandt ud af det selv.. =)
1000 tal for Hjælpen Ibibib
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
