Matematik

potensfunktion

15. december 2006 af Unce (Slettet)
jeg har lige brug for hjælp til denne opg. hvis der er nogen der kan hjælpe :)

jeg har potensfunktionen f(x)=x opløftet i a

jeg skal bestemme a når f(2x)=5*f(x)

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2006 af eightx2 (Slettet)

f(x)=x^a

f(2x)=5*f(x) <=>
(2x)^a=5*x^a

Svar #2
15. december 2006 af Unce (Slettet)

det forstå jeg ikke helt :)

så er der jo en ligning med en u´bekendt

Svar #3
15. december 2006 af Unce (Slettet)

hovsa...
jeg mener en ligning med to ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2006 af mathon

(2x)^a = 5*x^a

2^a*x^a = 5*x^a

2^a = 5

a*ln(2) = ln(5)

a = ln(5)/ln(2)

Svar #5
15. december 2006 af Unce (Slettet)

ja kan se det nu tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.