Matematik

Hjælp til mat.

08. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
En familie af funktioner er beskrevet ved

fa(x)=a^2-x^2

For enhver værdi af a > 0 afgrænser grafen for fa og x-aksen en punktmængde Ma, der har et areal.

Bestem a så arealet af Ma er 32/3

Plz help :)

Svar #1
08. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Jeg har på fornemmelsen at det er integralregning hvis det hjælper nogen :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2004 af riquelme (Slettet)

start med at finde nulpunkterne for fa(x): a² = x² => x = ±a

arealet under fa(x) er så givet ved integralet fra -a til a (idet fa(x)≥0).. arealet skal være 32/3 så ∫(a²x-⅓x³)dx = 32/3 (grænserne skal naturligvis være -a og a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2004 af riquelme (Slettet)

hmm~

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2004 af riquelme (Slettet)

start med at finde nulpunkterne for fa(x): a² = x² => x = ±a

arealet under fa(x) er så givet ved integralet fra -a til a (idet fa(x)>=0).. arealet skal være 32/3 så int(a²x-1/3*x³)dx = 32/3 (grænserne skal naturligvis være -a og a)

Svar #5
08. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Mange tak :) - Havde også overvejet det med grænserne men jeg havde ikke overvejet at a var en konstant man kunne regne med...

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2006 af JolleCas (Slettet)

Nogen der får et resultat i denne opgave som jeg kan sammenligne med?

/Casper

Skriv et svar til: Hjælp til mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.