Matematik

diffentialregning

08. marts 2004 af sontas (Slettet)
hvis at ax^2+bx+c differentialkvotient = 2ax0+b
jeg antager vi går +h ud

deltay= a(x0+h)^2+b(x0+h)+c - (a(x0)^2+b(x0)+c) =ah^2+2ax0h+h <--- herfra kan jeg se der et a, som ikke skal være der, men svært at se fejlen for mig, hvor ligger den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Kan ikke lige huske selve beviset, men jeg får ah^2+2ax0h+bh

bh - *fnis*

Svar #2
08. marts 2004 af sontas (Slettet)

men det kan bare ikke passe :|
så divideres der med h

h(ah+2ax0+b)/h = 2ax0+ah+b så lader man h --> 0
2ax0+a+b .... hvordan slipper jeg af med det dumme a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

sry - kan ikke hjælpe dig så. Tror du ikke det er noget med dine forudsætninger?

Svar #4
08. marts 2004 af sontas (Slettet)

man har et punkt x0 og så går man +h hen ad aksen, og det må så være ændringen i y'er eller deltay, men alligevel så passer det jo ikke :S. Men tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

hmm, du går i 1g og leger med differentialregning --> respekt! Nu mangler du bare at lære at integrere og SÅ skal du løse differentialligninger :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

går du i 1. g? lol hvor stenet...

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2004 af 404error (Slettet)

#2: Lader du h gå mod 0, går ah også mod nul. Samlet får du

2a*x_0+b,

som ønsket.

Svar #8
08. marts 2004 af sontas (Slettet)

Mange tak! Det var jo ganske enkelt :D. Kemikasper hvis du lærer mig at integrere så er det i orden :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

heh, det er ikke nemt at lære dig at integrere i et forum - men lån nogle bøger.

Jeg synes det er præstation at læse selv at differentiere, så derfor burde det være barnemad for dig at lære at integrere ;)

Skal du være matematiker/ingeniør eller sådan noget ?

Svar #10
08. marts 2004 af sontas (Slettet)

Ved ikke helt hvad jeg vil være, men naturfagligt bliver det. Fysiker, matematiker eller civilingeniør ved jeg ikke endnu. Du skal vel arbejde med noget indenfor kemien kunne jeg forestille mig ;)?

Skriv et svar til: diffentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.