Matematik

HJÆLP!

17. december 2006 af nazty (Slettet)
Hej allesammen. (:
Sidder her med et stykke, som jeg ikke kan finde hoved eller hale i. Hvis du kan løse det, må du meget gerne skrive, så hurtigt du kan.

Regnestykke:
Julius har lige mange søstre og brødre. Hver søster har dobbelt så mange brødre som søstre. Hvor mange søskende har Julius?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2006 af ibibib (Slettet)

En bror og en søster.

Svar #2
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Hvordan kom du frem til det?
Kunne du venligst skrive en udregning? (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2006 af piper (Slettet)

y = #søstre x = #brødre. Med # mener man antal.

Der fås 2 ligninger med 2 ubekendte.

x = y

(y - 1)*2 = x <=>(eller) (y-1) = x/2

Den sidste er måske lidt svær at se, men der står indirekte at antallet af søskende minus 1 er halvt så stort som antallet af brødre. Tænkt selv over det.

Løsningen er så x = 2 og y = 2. Det virker jo fint.

Svar #4
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Nu er jeg ikke den klogeste og smarteste til matematik, og bestemt ikke til ligninger, så måske kunne du forklare det på en lidt mere jordnær måde? (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2006 af piper (Slettet)

Glem det. Jeg havde glemt at tælle Julius med.


Svar #6
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Det skal man heller ikke. (;

Svar #7
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Men er der så nogle andre, som kan hjælpe mig? (:

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2006 af lassee (Slettet)

det er en bror og en søster.
for hvis Julius har lige mange søstre og brødre.
og der er dobbelt så mange brødre,som søstre. er julius nød til at være halvdelen at den sum af brødre der er. og når en halv=1 så er en hel = 2

og når antallet af søstre er = brødre/2 giver det 2/2= 1

det vil sige at der er en søster og bror og julius.

det blev måske lidt kringlet.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2006 af piper (Slettet)

Skriv opgaven ned som den står papiret hvis du vil have hjælp. Fordi svaret 1 og 1 giver ikke mening. Det betyder at 1 søster så har 0 søstre og 2*0 brødre = 0. Det kommer an på om man fortolker 2*0 til at være dobbelt så stort som 0.

Skriv opgaveformuleringen ordret af!

Svar #10
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Jeg har skrevet den 100 % ordret af. (;

Svar #11
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Jeg troede nemlig også, at det svaret var= 0 i starten. (:

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2006 af piper (Slettet)

Antallet af Julius' brødre kalder vi x og antallet af Julius' søstre kalder vi y. Så fås at x = y, da han har lige mange søstre og brødre.

Desuden har en søster halvt så mange søstre som brødre. Det betyder at antallet af en søsters søstre (y-1) er halvt så stor som antallet af hendes brødre (x+1) (Antallet af Julius' brødre plus Julius selv). Så fås at

(y-1)/2 = (x+1). Sæt y=x i ligningen og du får ikke en løsning indeholdt i de naturlige tal.

Ergo giver opgaven ikke mening.

Svar #13
17. december 2006 af nazty (Slettet)

Jeg har forstået den nu. (:
Tusind tak for jeres hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2006 af ibibib (Slettet)

Hov, der er jo 3 søstre og 3 brødre...

Med betegnelserne fra #12 skal du løse ligningerne
x=y og 2·(y-1)=x+1.

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. december 2006 af piper (Slettet)

Det er korrekt. Kom til at dividere med 2 i stedet for gange. Nu stemmer det jo så.

Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.