Matematik
Mærkelig opgave
17. december 2006 af
knnico (Slettet)
Et højhus på 30 etager er 90 m højt. En vintermorgen står solen 10 grader over horisonten. Hvor lang en skygge kaster højhuset? Hvis skyggens længde er 200 m, hvor højt står solen så over horisonten?
Svar #1
17. december 2006 af Peter_F (Slettet)
Hej
Jeg har uploadet et billede af situationen: http://peecee.dk/?id=17416. Tag lige et kig på den.
Af tegningen fremgår det at der er tale om en retvinklet trekant. Der gælder:
tan(A)=a/b => tan(10grader)=90/x, hvor x er skyggelængden.
1. Hvor lang en skygge kaster højhuset?
Her løses ligningen tan(10grader)=90/x
2. Hvis skyggens længde er 200 m, hvor højt står solen så over horisonten?
Her løses ligningen tan(10grader)=y/200, hvor y er bygningens højde.
Jeg har uploadet et billede af situationen: http://peecee.dk/?id=17416. Tag lige et kig på den.
Af tegningen fremgår det at der er tale om en retvinklet trekant. Der gælder:
tan(A)=a/b => tan(10grader)=90/x, hvor x er skyggelængden.
1. Hvor lang en skygge kaster højhuset?
Her løses ligningen tan(10grader)=90/x
2. Hvis skyggens længde er 200 m, hvor højt står solen så over horisonten?
Her løses ligningen tan(10grader)=y/200, hvor y er bygningens højde.
Skriv et svar til: Mærkelig opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
