Matematik

Bestemmelse af forskrift

17. december 2006 af Kovacs (Slettet)
Hejsa! Nu har jeg siddet og døjet med en matematik emneopgave hele ugen, og jeg er meget snart færdig, dog mangler jeg lige en enkelt opgave. Den opgave jeg snakker om går ud på følgende:

Bestemmelse af forskrift for graf ud fra to punkter på grafen.

Her havner vi lidt i den omvendte verden, i de foregående opgaver har jeg set på, hvordan man tegner en graf ud fra forskriften, og nu skal jeg se på, hvordan man bestemmer forskriften ud fra grafen når man kender to punkter på grafen, og jeg er meget forvirret.

Så hvis der var en der lige kunne give en hjælpende hånd, ville jeg blive meget glad.

Mvh, Kovacs.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2006 af lassee (Slettet)

går du i folkeskolen eller gymnasiet, der er stor forskel på kravne...

Svar #2
17. december 2006 af Kovacs (Slettet)

Gymnasiet, og det er en linæer graf.

Jeg kan bare ikke tænke mere matematik for i aften, og efter 8 siders arbejde, er jeg meget meget træt, så hvis en lige kunne flå det hele ud i pap, så det var lige til at proppe ind, ville jeg blive meget glad.

Svar #3
17. december 2006 af Kovacs (Slettet)

Det her er hvad jeg er kommet frem til via stor hjælp i min bog, jeg er dog ikke sikker på om det er rigtigt eller ej.

a = (y_2 - y_1)/(x_2 - x_1)

Bevis:
y_1 = a*x_1 + b og y_2 = a*x_2 + b

b = y_1 - a*x_1 og b = y_2 - a*x_2

y_1 - a*x_1 = y_2 - a*x_2

a*x_2 – a*x_1 = y_2 – y_1

a(x_2 – x_1) = y_2 – y_1

a = (y_2 - y_1)/(x_2 - x_1)

Hvorefter man sætter a ind i f(x) = ax + b, vælger et af punkterne og sætter x-/y-værdi ind og isolerer b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2006 af lassee (Slettet)

så må det være noget med

a=(y2-y1)/(x2-x1)

så får du hældningskoefficienten.

og så finder du skæringen med y ved at sige

b=a(x-xo)-y0

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2006 af lassee (Slettet)

ja det er rigtigt det du siger.. ;)

Svar #6
17. december 2006 af Kovacs (Slettet)

Glimrende, så kan jeg sove godt

Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.