Matematik

Hjææææælp!!SSO

19. december 2006 af ssetara (Slettet)
Hej allesammen!!
Skal skrive opgave om komplekse tal.
Hvordan regner man denne opgave ud??
Please hjælp!!!

6+2i/7-5i






Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2006 af mathon

6+(2/7)i-5i = 6-(5-2/7)i = 6-((35-2)/7) = 6-(33/7)i

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Jeg vil tro at der skal stå (6+2i)/(7-5i).

Det gælder om at få tallet på formen a+ib.

Du har helt sikkert læst om det komplekst konjugerede tal. Hvis du forlænger med den komplekst konjungerede til nævneren, bliver nævneren reel.
Prøv at se:
((6+2i)*(7+5i))/((7-5i)*(7+5i))

(32+44i)/74

(16/37)+(22/37)i




Skriv et svar til: Hjææææælp!!SSO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.