Matematik

Algebra

23. december 2006 af Paja (Slettet)
Udtryk variablen c som funktion af b og a: : 5(a+2)+(2+c)2+2b=37

Jeg kan ikke udtrykke c:
5a+10+4+2c+2c+c2+2b=37
5a+14+4c+c2+2b=37
c^2+4c=37-5a-14-2b

Så langt kan jeg kommet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Den er jo indlysende "Paja". Ved du, hvad "tautologi" betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2006 af Madsst (Slettet)

Hvis du lader være med at ganget (c+2)^2 ud er det faktisk nemmere at se.
Så er:
5(a+2)+(2+c)^2+2b=37 <=> (2+c)^2=37-2b-5(a+2) <=>
2+c=-+sqrt(37-2b-5(a+2) som er defineret når det der er inde i parantesen er større end eller lig nul.
dvs c kan udtrykks som c=-+sqrt(37-2b-5(a+2))-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2006 af BoWie (Slettet)

5(a+2)+(2+c)2+2b=37
=5a+2b+2c+14=37
c= -(5a+2b-23)/2

får jeg den til

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

...
c = sqrt(37-2b-5(a+2)) - 2
=>
c = sqrt(-5a - 2b + 27) - 2

f(b,a) = sqrt(-5a - 2b + 27) - 2

Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.