Matematik
Logik
23. december 2006 af
DanielPetersen (Slettet)
Der er tre kasser. I en af kasserne er der en is. De to andre kasser er tomme. Hvilken kasse er isen i? (De tre kasse ses nedenfor).
# # #
Vi siger, at isen er i den midterste kasse. Nu åbnes kassen til venstre, og den er tom. Vi får nu lov til at vælge om, hvis vi vil. Skal vi stadig tro at den ligger i den midterste kasse?
# # #
Vi siger, at isen er i den midterste kasse. Nu åbnes kassen til venstre, og den er tom. Vi får nu lov til at vælge om, hvis vi vil. Skal vi stadig tro at den ligger i den midterste kasse?
Svar #1
23. december 2006 af Benjamin. (Slettet)
Jeg tror, du kan finde dette nyttigt:
http://da.wikipedia.org/wiki/Monty_Hall-problemet
http://da.wikipedia.org/wiki/Monty_Hall-problemet
Svar #2
24. december 2006 af mille-pigen (Slettet)
Man kan også se det på det sådan her:
3 kasser= 2/3 for at du vælger en kasse hvor der isen ikke er i og 1/3 chance for at du vælger kassen med isen.
1 kasse er åbnet= nu er der to kasser tilbage, derfor bliver sandsynligheden for at du vælger kassen med isen 1/2, altså større cahnce for at vælge den rigtige kasse end der var før.
Derfor er det mest logisk at vælge om!
3 kasser= 2/3 for at du vælger en kasse hvor der isen ikke er i og 1/3 chance for at du vælger kassen med isen.
1 kasse er åbnet= nu er der to kasser tilbage, derfor bliver sandsynligheden for at du vælger kassen med isen 1/2, altså større cahnce for at vælge den rigtige kasse end der var før.
Derfor er det mest logisk at vælge om!
Svar #3
26. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)
Ja, det er jeg klar over..... der er desværre ingen der hoppede i fælden og sagde 50% :)
Skriv et svar til: Logik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
