Matematik

2.grads polynomie

26. december 2006 af Emmee (Slettet)
Hvordan får jeg lavet funktionen f(x)= 2x - 4 / X^2 + 1 om til et 2. grads så jeg derud fra kan udregne nulpunkter via a b c og d.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Funktionen

f(x) = 2x - 4x^(-2) + 1

kan ikke omskrives til at polynomium af grad 2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Nu har du ikke sat nogle paranteser, men jeg vil tilslutte mig #1 og sige at man ikke kan lave det polynomium om til et andetgradspolynomium...

Hvad går din opgave helt præcist ud på?

Svar #3
26. december 2006 af Emmee (Slettet)

Opgave lyder på at f(X)= 2X - 4 divideret med X^2 + 1.
Jeg skal derud fra udregne nulpunkter, lokale ekstrema mv. Derfor ville jeg have lavet den om til et 2. grads polynomie, så jeg derved kunne regne videre på den.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2006 af Peter_F (Slettet)

Du kan ikke lave polynomiumsbrøken f(x)=(2X - 4)/(X^2 + 1) om til et andengradspolynomium.

Funktionen f(x) giver 0, når tælleren giver nul. Når du skal finde nulpunkter skal du altså løse 2x-4=0.

Med hensyn til lokale ekstrema, så skal du differentiere funktionen f(x) og løse f'(x)=0. Og undersøge fortegnene i de relevante intervaller.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Husk at skriv parenteser! Det glemmer folk næsten altid, og det er altså langt fra ligegyldigt om de er med eller ej!

Du mangler også at oplyse os om, hvor afbildningen går fra og til, men under antagelse af at der er tale om

f : R --> R

er det korrekt hvad Peter_F skriver i #4, idet nævneren aldrig kan blive 0.

Skriv et svar til: 2.grads polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.