Matematik

Differential-opgave

10. marts 2004 af Blubb (Slettet)
Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave. Jeg kan slet ikke finde ud af den.

Bestem de punkter på grafen for f(x)= 0,5x^2-2x+3, hvor tangenten til grafen danner en vinkel på 30 grader med vandret.

På forhån tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Hint:
f´(x)=ax+b, hvor a jo fortæller om hældningen på tangenten. Tænk på, at hvis a=1, så er hældningen på tangenten lig 45 grader.

Svar #2
10. marts 2004 af Blubb (Slettet)

Tusind tak for hjælpen iB :)

Det med, at hvis a=1, så er hældningen på tangenten lig 45 grader forstår jeg ikke. Kunne du måske uddybe det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Når a=1, så går du jo 1 op, for hver 1 x du går hen. Hældningen på den linie er jo 45 grader. Gennerelt ved du jo også, at a=tan(alpha), hvor alpha er vinklen med x-aksen

Svar #4
10. marts 2004 af Blubb (Slettet)

Vil det så sige, at a = 0,58, når alpha er= 30 grader?
Forstår jeg dig rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2004 af iB (Slettet)

Jepper!! :-)
(a=0,57735=sqrt(3)/3)

Svar #6
10. marts 2004 af Blubb (Slettet)

Thank u very much :)

Skriv et svar til: Differential-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.