Matematik

Procent 3

03. januar 2007 af Zuco (Slettet)
En virksomhed sætter sig som mål at nå en vækst i omsætning på 35% over 4 år. De første 3 år vokser omsætningen med henholdsvis 6,1% 7,2% og 11,4%

a) hvor stor skal væksten i procent være, hvis målet skal nås?

b) hvad bliver i så fald den gennemsnitlige vækstprocent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af mathon

nuværende omsætning kaldes Om:

efter 4 år:
Om*1,061*1,072*1,114*(1+p/100) = Om*1.35,
hvoraf
(1+p/100)=[1.35/(1,061*1,072*1,114)],
hvoraf p beregnes.

gennemsnitlige vækstprocent ,P_g:

Om*1,35=Om*(1+P_g/100)^4

(1+P_g/100)^4=1.35,
hvoraf
P_g beregnes.


Skriv et svar til: Procent 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.