Matematik
Differential regning
04. januar 2007 af
cob (Slettet)
Jeg sidder og prøver at genopfriske mit B niveau og er gået i stå med en opgave der lyder:
Funktionen f er givet ved f(x)=3x^2-6x+5
Bestem en ligning for den tangent der har røringspunkt i (2,f(2))?
Mit bud: y=-139x+2
Funktionen f er givet ved f(x)=3x^2-6x+5
Bestem en ligning for den tangent der har røringspunkt i (2,f(2))?
Mit bud: y=-139x+2
Svar #1
01. april 2007 af ibibib (Slettet)
y=6x-7.
Benyt formlen y = f(x0) + f'(x0)·(x-x0).
Her er
x0 = 2
f(x0) = f(2) = 5
f'(x0) = f'(2) = 6.
Benyt formlen y = f(x0) + f'(x0)·(x-x0).
Her er
x0 = 2
f(x0) = f(2) = 5
f'(x0) = f'(2) = 6.
Skriv et svar til: Differential regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
