Fysik
Solens massetab
04. januar 2007 af
wwwhej (Slettet)
Hejsa..
Har virkelig brug for jeres hjælp.
I solen bliver masseenergi omdannet til strålingsenergi. Solen udstråler effekten 3,9*10^26 W
a) beregn solens massetab på et sekund
b) Man regner med at solen har eksisteret i sin nuværende form i ca. 4,5 milliarder år. Beregn solens samlede massetab i denne periode
c) solens masse er idag 1,99*10^30kg. Hvor stor en brøkdel udgør solens samlede massetab af dens nuværende masse?
Kan ikke finde ud af nogen af opgaverne så håber nogen kan hjælpe..
Har virkelig brug for jeres hjælp.
I solen bliver masseenergi omdannet til strålingsenergi. Solen udstråler effekten 3,9*10^26 W
a) beregn solens massetab på et sekund
b) Man regner med at solen har eksisteret i sin nuværende form i ca. 4,5 milliarder år. Beregn solens samlede massetab i denne periode
c) solens masse er idag 1,99*10^30kg. Hvor stor en brøkdel udgør solens samlede massetab af dens nuværende masse?
Kan ikke finde ud af nogen af opgaverne så håber nogen kan hjælpe..
Svar #1
04. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dette, men måske kan du bruge det:
Solens energi kommer fra kernesammensmeltninger i solens indre, hvor der hvert sekund omdannes 700.000.000 tons hydrogen/brint til 695.000.000 tons helium og 5.000 tons i form af gammastråling
Solens energi kommer fra kernesammensmeltninger i solens indre, hvor der hvert sekund omdannes 700.000.000 tons hydrogen/brint til 695.000.000 tons helium og 5.000 tons i form af gammastråling
Svar #2
04. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
a) Beregn solens massetab på et sekund
Brug at:
m = E / C^2
Hvor at:
E = 3,9*10^26 J/s (W)
C = 2,99793 m/s
Det giver ca. 4.3*10^9 kg/s
Brug at:
m = E / C^2
Hvor at:
E = 3,9*10^26 J/s (W)
C = 2,99793 m/s
Det giver ca. 4.3*10^9 kg/s
Svar #4
04. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
b)
Brug at:
samlede_massetab = massetab/s * tid
Hvor at:
tid = 4,5*10^9 år * 365 dag/år * 24 t/dag * 3600 s/t = 1.42*10^17 s
massetab/s = 4.3*10^9 kg/s
Det giver ca. 6.16*10^26 kg
Brug at:
samlede_massetab = massetab/s * tid
Hvor at:
tid = 4,5*10^9 år * 365 dag/år * 24 t/dag * 3600 s/t = 1.42*10^17 s
massetab/s = 4.3*10^9 kg/s
Det giver ca. 6.16*10^26 kg
Skriv et svar til: Solens massetab
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
