Matematik
hjælp
04. januar 2007 af
lassa (Slettet)
f(x)=7x^3+24x^2+12x-16. det oplyses, at x=-12 er en rod i f(x). løs ligningen f(x)=0.
Svar #4
04. januar 2007 af mathon
f(x) = 7x^3+24x^2+12x-16 = (x+2)*(7x^2+10x-8)
f(x)= 7*(x+2)^2*(x-(4/7))
f(x)=0
for
x=????
f(x)= 7*(x+2)^2*(x-(4/7))
f(x)=0
for
x=????
Svar #5
04. januar 2007 af allan_sim
#0.
Har du lært om polynomiers division? I så fald kan du udføre divisionen
(7x^3+24x^2+12x-16):(x+2)
for at ende op med et andengradspolynomium, som du så kan finde nulpunkterne for.
Hvis du ikke har lært polynomiers division, skal du sikkert - som #2 hentyder til - bruge CAS. Det står for Computer Algebra System og kan eksempelvis være en lommeregner af typen TI-89 eller lignende.
Har du lært om polynomiers division? I så fald kan du udføre divisionen
(7x^3+24x^2+12x-16):(x+2)
for at ende op med et andengradspolynomium, som du så kan finde nulpunkterne for.
Hvis du ikke har lært polynomiers division, skal du sikkert - som #2 hentyder til - bruge CAS. Det står for Computer Algebra System og kan eksempelvis være en lommeregner af typen TI-89 eller lignende.
Svar #8
04. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Til #7: Det er godt, at du har fattet det. Så er din IQ steget fra 95 til 96 :)
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
