Matematik

asymptoter

07. januar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)
Find ligninger for samtlige vandrette og/eller lodrette asymptoter til graferne for funktionerne:
a) f(x)=5+(1/x) b) f(x)=2/(x-6)
c) f(x)= 8-(3/(x+1)) d) f(x)= 5+(1/(4x-12

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af mathon

a)
f(x)=5+(1/x), Dm(f)=Ro

lim 5+(1/x)=-oo
x->0 fra venstre

lim 5+(1/x)=oo
x->0 fra højre,
hvoraf

x=0 (y-aksen) er lodret asymptote

lim 5+(1/x)=5-0 = 5
x->-oo

lim 5+(1/x)=5-0 = 5,
x->oo

hvoraf
y = 5 er vandret asymptote

Skriv et svar til: asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.