Matematik
hjælp til en matopg
08. januar 2007 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogen der kan hjælpe med dette.
Jeg har en opgave som lyder bestem første ordens Taylor polynomiet (lineariseringen) omkring 0 for hver af funktionerne.
f(x)=sinx og g(x)=sinh(x)
så får jeg f(0)=0
f`(x)=cos(x) f´(0)=1 og så er
p1(x)=0+1(x-0)=x
og g(0)=cosh(0)=1 og g`(x)=sinh(x) g´(0)=0
og p1(x)=1+0(x-0) =1
men er det svarene eller hvad vil lineariseringen sige?
Håber nogen kan hjælpe
Jeg har en opgave som lyder bestem første ordens Taylor polynomiet (lineariseringen) omkring 0 for hver af funktionerne.
f(x)=sinx og g(x)=sinh(x)
så får jeg f(0)=0
f`(x)=cos(x) f´(0)=1 og så er
p1(x)=0+1(x-0)=x
og g(0)=cosh(0)=1 og g`(x)=sinh(x) g´(0)=0
og p1(x)=1+0(x-0) =1
men er det svarene eller hvad vil lineariseringen sige?
Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
08. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Så vidt jeg lige umiddelbart kan se har du regnet rigtigt.
Lineariseringen betyder at man "smider højere ordens differentielle led væk", dette gøres i praksis ofte ved mange ingeniøropgaver, f.eks. bøjningen af en bjælke, da flytninger er meget små.
//Sentinox
Lineariseringen betyder at man "smider højere ordens differentielle led væk", dette gøres i praksis ofte ved mange ingeniøropgaver, f.eks. bøjningen af en bjælke, da flytninger er meget små.
//Sentinox
Skriv et svar til: hjælp til en matopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
