Matematik
komplekse tal
08. januar 2007 af
cs (Slettet)
hej har en opgave der lyder
bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder
z^2+(1+i)z+i=0
løser man det bare på samme måde som almindelig andengrads eller hvad, og tager forbehold for d kan være negativt men når man ganger parentesen ud fås
z^2+z+iz+i=0 og hvad er så hvad
håber nogen kan hjælpe i gang.
bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder
z^2+(1+i)z+i=0
løser man det bare på samme måde som almindelig andengrads eller hvad, og tager forbehold for d kan være negativt men når man ganger parentesen ud fås
z^2+z+iz+i=0 og hvad er så hvad
håber nogen kan hjælpe i gang.
Svar #1
08. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Du løser bare som en almindelig andengradsligning, dog er det ikke en god ide at gange parantesen ud.
Husk, at løsningsformlen (determinantmetoden) for en generel andengradsligning, antager et andengradspolynomie af formen:
f(x) = a*x^2 + b*x + c
Med hensyn til fortegn af determinanten, er de regneregler der bliver indført i grundlæggende matematik kurser, ikke gældende for z in C.
//Sentinox
Husk, at løsningsformlen (determinantmetoden) for en generel andengradsligning, antager et andengradspolynomie af formen:
f(x) = a*x^2 + b*x + c
Med hensyn til fortegn af determinanten, er de regneregler der bliver indført i grundlæggende matematik kurser, ikke gældende for z in C.
//Sentinox
Skriv et svar til: komplekse tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
