Matematik

Graf - ligning

09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)
3) Jeg skal lave en ligning af en linje, som har en hældning på -2 og går igennem punktet (1,1)

Umildbart ser det jo ret nemt ud /: Men må nok indrømme, at jeg ikke lige kan se, hvordan det skal regnes ud . Håber en kan hjælpe mig lidt på vej !

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Udnyt at en linje har ligningen y=ax+b. Indsæt nu a=-2, x=1 og y=1 og find b. Herefter kan du opskrive linjens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2007 af mathon

y-1 = -2(x-1)

y = -2x+3

Svar #3
09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)

får så b til at være 3
og ligningen til at være: 1=-2*1+3

Men... Så er hældningen ikke -2 /:, så hvad er der galt her?

Svar #4
09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)

#3 Jo, din passer med hældningspunktet (: Men forstår ikke helt hvor de +3 så kommer fra? er det fra udregningen af b?

Altså det samme som #1 sagde ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Det ved følgende: a=-2, x=1 og y=1. De indsættes i y=a*x+b og b regnes ud.

1=-2*1+b => b=1+2=3

Ligningen bliver derfor:
y=-2x+3

Svar #6
09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)

#5 NU forstod jeg !! Eej, Tusind Tusind tak :D

Skriv et svar til: Graf - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.