Matematik
Haster, mat
09. januar 2007 af
Stine pigen (Slettet)
Jeg vil blive rigtig glad hvis nogle vil hjælpe mig med nogle af spørgsmålene i denne her opg.
figuren viser en pyramide OABCD i et koordinatsystem med koordinaterne:
O(0,0,0)
A(1,0,0)
B(1,1,0)
C(0,1,0)
D(0,0,2)
a)Beregn arealet af pyramidens sideflade ABD.
b)Gøre rede for at den plan alfa der indeholder sidefladen ABD har ligningen 2x+z-2=0 og beregn afstanden fra O til alfa
c)Beregn koordinatsættet til projektionen af C på alfa
beregn vinklen mellem sidefladerne ABD og BCD i pyramiden.
d)Bestem en ligning for den kugle som har centrum inde i pyramiden og som tangeres af pyramidens bund og de fire sideflader.
a)2x-2+z=0
opg a og og det første spørgsmål i b har jeg styr på men når jeg så skaltil at finde afstanden mellem punktet O til alfa går det lidt skævt.
Formlen som jeg skal bruge er da ;
|ax+by+cz+d|/sqrt(a^2+b^2+c^2) men hvilke punkter er det der skal indsættes. Jeg kender jo punktet O(0,0,0) og planen alfa.
får Krydsproduktet af ABxAD til(2 0 1)
og hvad er det i afstandsformlen egentlig? håber nogle har tid
på forhånd tak
figuren viser en pyramide OABCD i et koordinatsystem med koordinaterne:
O(0,0,0)
A(1,0,0)
B(1,1,0)
C(0,1,0)
D(0,0,2)
a)Beregn arealet af pyramidens sideflade ABD.
b)Gøre rede for at den plan alfa der indeholder sidefladen ABD har ligningen 2x+z-2=0 og beregn afstanden fra O til alfa
c)Beregn koordinatsættet til projektionen af C på alfa
beregn vinklen mellem sidefladerne ABD og BCD i pyramiden.
d)Bestem en ligning for den kugle som har centrum inde i pyramiden og som tangeres af pyramidens bund og de fire sideflader.
a)2x-2+z=0
opg a og og det første spørgsmål i b har jeg styr på men når jeg så skaltil at finde afstanden mellem punktet O til alfa går det lidt skævt.
Formlen som jeg skal bruge er da ;
|ax+by+cz+d|/sqrt(a^2+b^2+c^2) men hvilke punkter er det der skal indsættes. Jeg kender jo punktet O(0,0,0) og planen alfa.
får Krydsproduktet af ABxAD til(2 0 1)
og hvad er det i afstandsformlen egentlig? håber nogle har tid
på forhånd tak
Svar #1
09. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Afstandsformeln du har opskrevet er korrekt.
Værdierne for x, y og z, er koordinaterne til det punkt du ønsker at bestemme afstanden til, i dit tilfælde (0,0,0).
Jeg kan ikke lige se hvorfor du begynder at blande krydspordukt ind i dette delspørgsmål?
//Sentinox
Værdierne for x, y og z, er koordinaterne til det punkt du ønsker at bestemme afstanden til, i dit tilfælde (0,0,0).
Jeg kan ikke lige se hvorfor du begynder at blande krydspordukt ind i dette delspørgsmål?
//Sentinox
Svar #2
09. januar 2007 af Stine pigen (Slettet)
det var fordi jeg brugte i i det første spørgsmål.. men skrev det lige op alligevel...
ok jeg sætter (0,0,0) ind på x.y,z men hvad skal jeg sætte ind i a, b , c ? Jeg skal vel indsætte min alfa ligningen, ikk? og hvad skal der stå ved istedet for d? hmmm....
jeg takker endnu engang
ok jeg sætter (0,0,0) ind på x.y,z men hvad skal jeg sætte ind i a, b , c ? Jeg skal vel indsætte min alfa ligningen, ikk? og hvad skal der stå ved istedet for d? hmmm....
jeg takker endnu engang
Skriv et svar til: Haster, mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
