Matematik
Hjælp.. - Haster!
10. januar 2007 af
Juleræset5 (Slettet)
Opgaven lyder:
Angiv ligninger på formen y = ax^2 + bx + c, for de parabler der går gennem : (-1,2), (3,2) og (1,-1)
Angiv ligninger på formen y = ax^2 + bx + c, for de parabler der går gennem : (-1,2), (3,2) og (1,-1)
Svar #1
10. januar 2007 af Madsst (Slettet)
Da punkterne er på formen (x0,y0) er en god ide at indsætte dine oplysning i ligningen og se hvor det fører til. Det giver dig i det første tilfældet at
2=a+b+c og i det andet tilfælde at
2=9a+3b+c og i tredje at
-1=a+b+c. Du har så 3 ligninger med 3 ubekendte som du kan løse ved substitution for eksempel.
2=a+b+c og i det andet tilfælde at
2=9a+3b+c og i tredje at
-1=a+b+c. Du har så 3 ligninger med 3 ubekendte som du kan løse ved substitution for eksempel.
Skriv et svar til: Hjælp.. - Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
