Matematik
spids
10. januar 2007 af
lith (Slettet)
i et koordinatsystem har en ret linie m parameterfremstillingen:
(x,y)= (5+4t,4+3t) , tER
og en vektor a er bestemt ved: vektor a= (2,4)
1)beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem linjerne m og vektoren a.
2)men så skal jeg beregne koordinatsættet til vektor a's projektion på m?
det er Em.2.010 1 årigt A-niveau.
...resultater:
1)først finder jeg m's ligning y= (3x+1)/4, og m's og normal vektoren(-3,4)..dernæst indsætter jeg i formlen:cosv=vek a * vek b/længden af a * længden af b=det giver 1,107 grader....
2)her benytter jeg formlen:vek a=((vek a* vek m)/længden af m ^2)*vek(4,3) som er m's vektor før den bliver til normale vektor...
resultatet er (3,2 , 2,4)..
har jg regnet rigtigt????
(x,y)= (5+4t,4+3t) , tER
og en vektor a er bestemt ved: vektor a= (2,4)
1)beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem linjerne m og vektoren a.
2)men så skal jeg beregne koordinatsættet til vektor a's projektion på m?
det er Em.2.010 1 årigt A-niveau.
...resultater:
1)først finder jeg m's ligning y= (3x+1)/4, og m's og normal vektoren(-3,4)..dernæst indsætter jeg i formlen:cosv=vek a * vek b/længden af a * længden af b=det giver 1,107 grader....
2)her benytter jeg formlen:vek a=((vek a* vek m)/længden af m ^2)*vek(4,3) som er m's vektor før den bliver til normale vektor...
resultatet er (3,2 , 2,4)..
har jg regnet rigtigt????
Svar #1
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)
1) Du skal beregne vinklen mellem linjens retningsvektor (4,3) og a=(2,4).
Skriv et svar til: spids
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
