Matematik
Andengradspylonomier
11. januar 2007 af
Zutte (Slettet)
Hej, jeg har fået en opgave, hvor jeg skal beregne:
eventuelle nulpunkter.
Toppunkt.
støttepunkter.
Jeg har problemer med den sidste, så nu vil jeg vise en opgave, jeg har lavet, og så håber jeg, der er en, der kan hjælpe mig med det sidste.
f(x)= x^2 + 10x + 25
a=1, b=10, c= 25
d=10^2-4*1*25
d=0 ..ikke?
Så er der kun 1 nulpunkt, ikke?
Det har jeg beregnet til -5 (kan ikke skrive formlen).
TP = (-5, 0)
Hvordan finder jeg støttepunkterne? Hvad er den letteste måde?
eventuelle nulpunkter.
Toppunkt.
støttepunkter.
Jeg har problemer med den sidste, så nu vil jeg vise en opgave, jeg har lavet, og så håber jeg, der er en, der kan hjælpe mig med det sidste.
f(x)= x^2 + 10x + 25
a=1, b=10, c= 25
d=10^2-4*1*25
d=0 ..ikke?
Så er der kun 1 nulpunkt, ikke?
Det har jeg beregnet til -5 (kan ikke skrive formlen).
TP = (-5, 0)
Hvordan finder jeg støttepunkterne? Hvad er den letteste måde?
Svar #1
11. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Vælg x-værdier der er mindre end -5 og større end -5. Beregn deres funktionsværdier.
ex.
f(-6) = (-6)^2 + 10·(-6) + 25 = 36 -60 +25 = 1
ex.
f(-6) = (-6)^2 + 10·(-6) + 25 = 36 -60 +25 = 1
Svar #2
11. januar 2007 af Zutte (Slettet)
ok, tak, hvorfor lige -5? Fordi det er toppunktet? Fordi det er nulpunktet?
Skriv et svar til: Andengradspylonomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
