Matematik

diff.?

13. januar 2007 af Jelly (Slettet)
Hej er der nogen der kan give mig tips til at diff. denne funktion:

ln(e^x+7)/(e^-2x)

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af jgthb (Slettet)

(f(x)/g(x))'=(f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)

Svar #2
13. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Skal jeg så lade ln stå udenfor, for det er jo ln til hele brøken...

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2007 af jgthb (Slettet)

Det er ikke, hvad du har skrevet. Så skal det skrives:

ln((e^x+7)/(e^(-2x))).

Så ville jeg nok omskrive til at begynde med:

ln((e^x+7)/(e^(-2x)))=
ln(e^x+7)-ln(e^(-2x))=
ln(e^x+7)-(-2x)ln(e)=
ln(e^x+7)+2x

Og så ville jeg differentiere

Svar #4
13. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Da ln og e er hinanden inverse, kan man så ikke efter dit trin sige, x+7+2x=3x+7 ?

På forhånd tak

Svar #5
13. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Hmm jeg synes ikke jeg kan få det til at passe ? - er der nogen der kan hjælpe med at diff. ln((e^x+7)/(e^(-2x)))

på forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

#4 nej, så skulle der stå ln(e^(x+7)). du skal differentiere som en sammensat funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hmmm... du har allerede
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=297781

Skriv et svar til: diff.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.