Matematik

Hvordan differientere man det?

13. januar 2007 af Jelly (Slettet)
Hej er der nogen der kan give mig tips til at diff. denne funktion:

ln((e^x+7)/(e^(-2x)))

Så ville jeg nok omskrive til at begynde med:

ln((e^x+7)/(e^(-2x)))=
ln(e^x+7)-ln(e^(-2x))=
ln(e^x+7)-(-2x)ln(e)=
ln(e^x+7)+2x

Men jeg kan ikke finde ud af at differientiere det sidste, altså ln(e^x+7)+2x .

Håber nogle kan hjælpe mig.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

Tjek nedenstående side:

http://calc101.com/webMathematica/derivatives.jsp

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af ibibib (Slettet)

ln(e^x+7) er en sammensat funktion.
Differentialkvotienten er
1/(e^x+7)·e^x = e^x/(e^x+7).

Differentialkvotienten til din funktion er derfor
e^x/(e^x+7) + 2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2007 af ibibib (Slettet)

ln(e^x+7) er en sammensat funktion.
Differentialkvotienten er
1/(e^x+7)·e^x = e^x/(e^x+7).

Differentialkvotienten til din funktion er derfor
e^x/(e^x+7) + 2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hmmm... du har allerede
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=297781

Svar #5
13. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Tak for svarene, men hvis jeg løser opgaven vha. af en cas-program giver det 3 ?

Nogen der ved, hvor fejlen er ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

har du sat x til at være noget? tryk F6 og variable og clear all ( eller noget i den stil... det ligger i hvert fald i i F6... tror jeg :p)

Svar #7
13. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Nej det har jeg ikke;D

Kan det være fordi jeg har skrevet det forkert op?

Altså ln skal tages til hele brøken (e^x+7)/(e^-2x)
Og det er så det der skal diff.

På forhånd tak,

Svar #8
13. januar 2007 af Jelly (Slettet)

Måske skal jeg stille det på en anden måde, er der nogen der kan forklare mig hvorfor man kan omskrive

ln((e^x+7)/(e^(-2x))) til 3x+7?

på forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2007 af ibibib (Slettet)

#8
Det kan man naturligvis ikke omskrive.
Du må taste galt i dit CAS-program.

Svar #10
14. januar 2007 af Jelly (Slettet)

nå okay...men svaret skal give 3, ved du godt hvordan man kommer frem til det ?

På forhånd tak

Skriv et svar til: Hvordan differientere man det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.