Matematik

Binomialfordeling!

13. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)
Hej!

"Den stokatiske varibal X er binomialfordelt med p=0,2 og n=17

Bestem følgende sansynligheder:

a) P(X=3)
b) P(X=1)
c) p(X =/< 1)
d) p(X =/> 1)"

Jeg har problemer med at komme igang med denne opgave. Jeg ved at:
P(X=j) = Kn,j * p^j * (1-p)^(n-j)

Men hvad er j?

Og hvem skal jeg opskrive opgaven?

Mvh.
Sune

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af ibibib (Slettet)

I a er j=3

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

eks.
P(X=3), så j = 3, da P(X=j).

de første er indsætning i formlen, mens du i c skal udregne for X = 0 og X = 1 og addere dem og i d skal gøre det for X = 2, X = 3, X =... til X = 17 og addere dem.

tror jeg.

Svar #3
13. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)

Okaye.. :P hehe .. hvor blind kan man være !? Men tak.. Jeg tror forresten, at du sapiens har ret i det med ulighederne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hehe, jeg havde det i 2g, og kan sgu ikke lige huske så meget lige nu :p
men jeg mener det er korrekt nok

Svar #5
13. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)

Da jeg tænkte mig ligt om kunne man blot gøre dette ved opgave d)

1-P(X=0) :) hehe alle sandsyndligheder på nær j=0 :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

netop :p

Svar #7
14. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)

Hehe, problemet var jo bare, at vi ikke endnu havde lært det, og den er til fredag, og jeg gerne vil ha lavet den her i weekenden, så jeg blev jo nød til at læse lidt forud :) hehe .. Yeah I know... NØRD :) hehe

Skriv et svar til: Binomialfordeling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.