Matematik

Andengradsligning.

13. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)
Håber nogle kan hjælpe med denne:

x^2 - 5x + 6=0, jeg kan godt regne ud i hovedet at x = 3 eller 2.

Men hvordan kommer jeg frem til det?!

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Øhh. Kan du ikke bruge formlen til at finde rødder i et andengradspolynomium?

d= (b^2)- 4ac

osv.. Den kender du vel?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af Teazy (Slettet)

x^2 - 5x + 6=0

d = -5^2 - 4*1*6 = 1

d > 0, dvs der er 2 løsninger

x1 = -b-kvadratrod(1)/2 = 2

x2 = -b+kvadratrod(1)/2 = 3

Svar #3
13. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Ja, hvordan får du at

x1 = -b-kvadratrod(1)/2 = 2

x2 = -b+kvadratrod(1)/2 = 3

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2007 af Teazy (Slettet)

-b+-kvdrod(d)/2a

Svar #5
13. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Jamen.. det har jeg da os brugt, og der fik jeg at x=-1,5 ?! Det skal jo give 2 eller 3.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af Maqhem (Slettet)

Der er en fejl, der skal lige sættes nogle paranteser. Men ellers er det en del af reglen for løsning af et andengradspolynomium :)

D = b^2 - 4ac
x = (-b-+kvadratrod(D))/2a

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

x^2 - 5x + 6 = 0

Faktoriser venstre side

(x-3)(x-2) = 0

Benyt nulreglen

x - 3 = 0 <=> x = 3

og

x - 2 = 0 <=> x = 2

Svar #8
13. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

#4 x1 = -b-kvadratrod(1)/2 = 2 dvs. -5-kvadratrod(1)/2 = -5,5 ?!

Svar #9
13. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Ja TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2007 af Teazy (Slettet)

-(-5)-kvadratrod(1)/2 = 2

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2007 af Maqhem (Slettet)

Eller slavisk af Determinantmetoden:

x^2 - 5x + 6 = 0
D = b^2 - 4ac = (-5)^2 - 4 * 1 * 6 = 25 - 24 = 1
x = (-b+kvadratrod(D))/2a = (5 + 1) / 2 = 3
x = (-b-kvadratrod(D))/2a = (5 - 1) / 2 = 2

-b er jo ikke -5, hvis b er -5, vel? Så er det jo 5.

Svar #12
13. januar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Nå ja!

Skriv et svar til: Andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.