Matematik

Koordinaterne

13. januar 2007 af ASLAK (Slettet)
I et koordinatsystem med begyndelse O har en ret linie l parameterfremstillingen:
x=3+t2
y=4+t t e R

og et punkt Q har koordinatsættet (3;4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret??

ER DER NOGLE DER KAN KOMME MED ET HINT?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=276478
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=276407

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Vi skal altså finde de værdier af t, for hvilke vektorerne OP og OQ står vinkelret på hinanden. Dvs. at ligningen
skal løses.

Svar #3
13. januar 2007 af ASLAK (Slettet)

KAN DET PASSE at det giver at resultatet:

t=(-5/2)

Svar #4
13. januar 2007 af ASLAK (Slettet)

DVS.

at koordinaterne til punktet P er(-2;1,5)???

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Jeg får det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#4,

Det er korrekt!

Svar #7
13. januar 2007 af ASLAK (Slettet)

Tak for hjælpen SIGMUND og -ZETA- ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

For sjov fik jeg lavet en animation med situationen i opgaven:

http://peecee.dk/?id=22243 .

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#8,

Klik på 'større billede' i linket, for at se animationen (ikke fordi den er specielt fancy...)

Svar #10
14. januar 2007 af ASLAK (Slettet)

ejjj hvor er den syg...hvordan har du lavet den???

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#10,

Animationen er lavet i matematikprogrammet Mathematica. De tekniske detaljer gider jeg ikke forklare her ... kun hvis du er specielt interesseret. Har du adgang til noget matematiksoftware?

Skriv et svar til: Koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.