Matematik

F ' (x)

14. januar 2007 af bjerring (Slettet)
jeg prøver lige igen om der er nogen der kab sige mig om dette ser rigtig ud.

opgave:
funktionen er givet ved f(x)=e^2x-3x
Bestem f '(x)

f '(x)=2*e^2-3

er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af downunderII (Slettet)

nej det er ikke helt rigtig. Det giver:

f'x = 2 * e ^ (2x) - 3

Svar #2
14. januar 2007 af bjerring (Slettet)

okay tak tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Det afhænger sandelig af om bjerring mener det han/hun faktisk skriver eller ej, eftersom



Derimod er det korrekt, at


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hmm, er det bare mig, der ikke kan se matematikken i #3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

A'ha, jamen hurra for det da! Nu kan man så ikke TeX'e i forummet. Lad mig så prøve med ASCII:

f(x) = e^2x-3x = exp(2)x - 3x
f'(x) = exp(2) - 3

f(x) = e^(2x)-3x = exp(2x) - 3x
f'(x) = 2 exp(2x) - 3

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Nej, det er det ikke!

Svar #7
14. januar 2007 af bjerring (Slettet)

det er den nederste du har skrevet jeg mener #5
f(x) = e^(2x)-3x
f'(x) = 2 * e^(2x) - 3

Svar #8
14. januar 2007 af bjerring (Slettet)

jeg skal undersøge om der er en tangent til denne funktion med hen hældning på -1.

jeg har ville prøve st finde 1. koordinaten til tangentens røringspunkt

f '(x) = -1
2*e^(2x)-3 = -1

så ville jeg så finde x men er jeg overhovedet på rette spor, for kan bare ikke komme vidre. Har prøvet at sætte den ind på ti89 og der giver x=0
men skal bare kunne regne den uden hjælpemiddel

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2007 af downunderII (Slettet)

har du ikke noget mere fra den linje?

Svar #10
14. januar 2007 af bjerring (Slettet)

nej jeg har kun forskriften som står i #7 og f ' det er hvad der er oplyst i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

#8 Det er korrekt.
f '(x) = -1
2·e^(2x)-3 = -1
2·e^(2x) = 2
e^(2x) = 1
2x = 0
x=0

Svar #12
14. januar 2007 af bjerring (Slettet)

det første røringspunt til tangenten vil så være (0,f'(-1))

skal jeg så sætte ind i tangent ligningen
y=f(x)+f ' (x)*(x-x)

og ellers vil jeg gerne have et hint, vis det er forkert regnet

Skriv et svar til: F ' (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.