Matematik

en keglestub

14. januar 2007 af sweetty (Slettet)
Volumenet V af en keglestube er med højden h og radius R i grundfladen og r i topfladen er :
V = (1/3)*p *h *(R^2+r^2+r*R)

Radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.

a) Udtryk volumenet ved højden og radius topfladen .

b)Udtryk radius i topfladen ved volumenet og højden .

c)En keglestub skal have volumen 5 og radius i topfladen skal være 0,3 . Hvad skal højden være?

d) En keglestub skal have volumen 6 og højden skal være 0,1. Hvor stor skal radius i grundfladen være?

hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af mathon

a)
V = (1/3)*pi *h *((2r)^2+r^2+r*2r)

V = 7pi/3*h*r^2

b)
3V/(7pi*h)=r^2

r = [3V/(7pi*h)]^(1/2)

c)
h = 3V/(7pi*r^2)

h = 3*5/(7*pi*0,3^2)

2)
R =2r = 2*[3*V/(7pi*h)]^(1/2)

R = 2*[3*6/(7pi*0,1)]^(1/2)

Svar #2
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

mange tak for hjælpen:-)

Svar #3
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

a )er det (7pi)/(3*h*r^2)??

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2007 af mathon

R = 2*[18/(0,7*pi)]^(1/2)

Skriv et svar til: en keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.