Fysik

E_pot - Vandkraftværk

14. januar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Er der nogen, der kan være behjælpelig med følgende opgave:

I et vandkraftværk i Norge falder der hvert sekund 27 m³ vand fra en højde af 800 m ned gennem turbinen.

-Hvor meget potentiel energi mister vandet pr sekund?
-Hvor stor effekt giver vandet til turbinen?

Kraftværkets elektriske effekt er på 180MW.
-Beregn kraftværkets nyttevirkning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af mathon

27_m^3 vand = 27_ton

delta_E_pot = 27000_kg*9,82_m/s^2*800_m = 2,12112*10^8_J

P = E/t = 2,12112*10^8_J/1_s = 2,12112*10^8_W = 0,212112_GW

Nyttevirkning: P_nytte/P = 180_MW/(212,112_MW) = 0,848608 = ca. 84,9%

Skriv et svar til: E_pot - Vandkraftværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.