Matematik
Reducering?
14. januar 2007 af
kenano (Slettet)
Følgende skal reduceres, men jeg ved ikke hvordan:
1) 8a^3*b*a^-2/(2b)^2
2) (2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)
1) 8a^3*b*a^-2/(2b)^2
2) (2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)
Svar #1
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du ganger såmænd bare parenteserne ud, hvorefter du reducerer på normal vis. Der er ikke noget mystisk i det.
Du ganger såmænd bare parenteserne ud, hvorefter du reducerer på normal vis. Der er ikke noget mystisk i det.
Svar #4
14. januar 2007 af Bumster (Slettet)
jeg får
1) = 4a/b (muligvis forkert) kan altså ik få det samme som Dominik
2) = 4b^2
1) = 4a/b (muligvis forkert) kan altså ik få det samme som Dominik
2) = 4b^2
Svar #5
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#4:
Til 1): Jeg gør som følger:
8a^3*b*a^-2/(2b)^2
= 8*a^3*b*a^(-2)/(2^2*b^2)
= 8*a^(3-2)*b/(4*b^2)
= 8/4*a*b/b^2
= 2*a/b
Til 1): Jeg gør som følger:
8a^3*b*a^-2/(2b)^2
= 8*a^3*b*a^(-2)/(2^2*b^2)
= 8*a^(3-2)*b/(4*b^2)
= 8/4*a*b/b^2
= 2*a/b
Skriv et svar til: Reducering?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
