Matematik

retvinklet trekant

14. januar 2007 af Thingyman (Slettet)
Jeg har fået denne tilsyneladende relativ simple opgave, men jeg kan nu stadig ikke greje den. Det ville være værdsat hvis I kunne få den lavet - og før i morgen. I behøves heller ikke give mig facit, men bare hjælpe mig med fremgangsmåden. Det kunne også være fedt, hvis I ville hjælpe mig over MSN :)

Opgave 1.
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er b=3 og vinkelhalveringslinien v = 4.
Tegn en model af situationen og beregn de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Svar #1
14. januar 2007 af Thingyman (Slettet)

Undskyld. Rettelse: "vinkelhalveringslinien va = 4".

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hint:
Vinkelhaveringslinje(A) og b danner en seperat retvinklet trekant, stadig med vinkel C som ret. I denne trekant kan du finde (1/2)vinkelA og derved hele vinkel A. Herfra burde det være let.

Svar #3
14. januar 2007 af Thingyman (Slettet)

Okay. Dette efterlader mig med følgende trekant så?:

a = ?
b = 3
c = 4
vinkel A = ?
vinkel B = ?
vinkel C = 90 grader

Og siger jeg så cosA = b/c herfra? For det giver mig 41 grader. Fortæl mig venligst om jeg er på rette spor :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Nah. Lad vær med at kalde va for c, men benævn den blot som va.

"Og siger jeg så cosA = b/c herfra? For det giver mig 41 grader." Ja! Og husk at gange med 2, da dette kun er den halve vinkel.

Vinkel A = 2 * cos(-1)(b/va) = 82.819 gr.

Vinkel B = 180 gr. - Vinkel C - Vinkel A = 7.181 gr.

Siden c = b/cosA = 3.024

Siden a = tanA * b = 23.812

...med forbehold for fejl i farten.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Hmm.. der er vist noget som ikke stemmer. To sekunder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Jo det passer, bare mig der har brugt sin istedet for cos da jeg skulle trykke 'Siden c = b/cosA = 3.024' ind.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Siden c = b/cosA = 24

...er det rigtige.

Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.