Matematik
tangent
14. januar 2007 af
Chokolade-expert (Slettet)
Hjælp!
Lav en ligning for tangenten til f(x)=sqr(x) i punktet (x0, f(x0)).
Og vis at tangenten skærer y aksen i punktet (0, ½f(x0))
Lav en ligning for tangenten til f(x)=sqr(x) i punktet (x0, f(x0)).
Og vis at tangenten skærer y aksen i punktet (0, ½f(x0))
Svar #1
14. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Det er bare at benytte definitionen af tangenten:
+f'(x_0)(x-x_0).$)
Her er
=\frac{1}{2\sqrt{x_0}}.$)
Indsættelse i tangentligningen giver så
.$)
Se, om du kan vise det sidste (her ville jeg reducere tangentens ligning til formen y = a*x+b, hvor b gerne skulle være ½*sqrt(x0)=½f(x0)).
Her er
Indsættelse i tangentligningen giver så
Se, om du kan vise det sidste (her ville jeg reducere tangentens ligning til formen y = a*x+b, hvor b gerne skulle være ½*sqrt(x0)=½f(x0)).
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
