Matematik

Differentialregning

15. januar 2007 af Hallooo (Slettet)
Hej. Jeg har fået en opgave, hvor der står følgende: Tegningen viser (t,s) for en bil, der fra hvile sætter hastigheden op. Bestem bilens hastighed efter 5 sekunders forløb. Vælg selv en passende metode.

Jeg kan ikke lige finde ud af at uploade grafen. Men det er et koordinatsystem, hvor x-aksen er t/s og y-aksen er s/m.

Håber, at der er en nogen, som kan hjælpe. På forhånd tak! :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Du husker vel, at hastighedsfunktionen er den afledte af stedfunktionen? Du har en graf over stedfunktionen, og skal finde hastigheden i et bestemt punkt. Ville det ikke være passende at anvende sig af den afledte her? Husker du, hvordan differentialkvotienten i et punkt findes (du har ikke noget funktionsudtryk -- kun en graf)?

Svar #2
15. januar 2007 af Hallooo (Slettet)

Hvad er en stedfunktion? Jeg forstår ikke, hvad du mener?

Jeg har kun en graf.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

OK, down on earth again...

Du har en (t,s)-graf for en bil, og skal finde hastigheden til et bestemt tidspunkt. Hastigheden til dette tidspunkt er givet ved differentialkvotienten i punktet. Hvordan finder du differentialkvotienten i punktet, husker du det?

PS: Hvis du har fysik, burde du kende til ordet 'stedfunktion'. Du kender vel til formlen s(t) = s0 + v*t + ½*a*t²? Det er stedfunktionen...

Svar #4
15. januar 2007 af Hallooo (Slettet)

Differentialkvotienten er det samme som væksthastigheden, så kan jeg bare aflæse ved 5 sekunder? Tusind tak for din hjælp, men jeg er fuldstændig lost :(

Jeg havde fysik på c-niveau sidste år, og jeg kan lige så godt sige det, som det er: Det var ikke lige mig :)

Svar #5
15. januar 2007 af Hallooo (Slettet)

Okay, jeg har et bud:

Jeg aflæser ved 5 sekunder på x-aksen, og det giver 65 på y-aksen, så siger jeg 65/5.. Er det rigtigt?

Svar #6
15. januar 2007 af Hallooo (Slettet)

Er der ingen, som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#6,

Undskyl det sene svar. Du skal tegne tangenten ved t = 5, og finde hældningen af denne tangent. Det er denne hældning, som er hastigheden ved t = 5.

Svar #8
17. januar 2007 af Hallooo (Slettet)

Tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.