Matematik

Integraler

14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-1-UDEN.pdf

Opgave f) på siden:
Ved ikke helt om jeg har forstået opgaven rigtigt

Er det rigtigt at int fra 1 - 3 er 82?

bliver tangentens ligning y=12x-13?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Det første er rigtigt, men jeg får en anden tangentligning:

y-f(1) = f'(1)·(x - 1) =

y-5 = 12(x - 1) = 12x - 12 =>

y = 12x - 7

Svar #2
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Hmm.. du bruger tangentligning tangent hvis man har en difligning. Jeg har brugt den fra diffentialregning. Derfor vi får forskelligt. Kan du forklare mig hvorfor det er den ligning man skal bruge? (Jeg var nemlig selv i tvivl om hvilken..)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Jeg er ked af det, men jeg forstår ikke hvad du mener.

Er det f'(x) = g(x) du er i tvivl om?

Svar #4
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

nej - ikke noget. Jeg er med nu! Tak for hjælpen ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne spørge om, hvordan du fik det første til 82. Og hvordan du regnet det andet TAK:-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

NOGEN DER VED HVORDAN MAN REGNER OPGAVEN OG SOM GIDER AT FORKLARE MIG DEN TAK:-)

Svar #7
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hehe ja - da man ved at h er stamf til f er h(3)=int af f(3) og det samme med 1. Man får så 84 - 2 . :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Tak, men hvad med det andet:-)

Svar #9
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

jamen det er jo næsten det samme. Man ved at g er det samme som f'(x). Så man finder f'(1) og f(1) og bruger så ligningen for en tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2004 af Tanja V (Slettet)

Nåjo tak for det:)

Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.