Matematik

bestem forskrift i lineær funktion

15. januar 2007 af gittemaja (Slettet)
bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis punkter går gennem (2, 10) og (-3,0) og løs ligningen
f(x)=3

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

Find hældningen, a, vha DeltaY/DeltaX = a. Dernæst kan du bare indsætte i ax+b =y.

Når du har fundet ud af forskriften, kan du bare sætte den lig med 3 og isolere x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

Du kan vistnok også benytte fgl. formel: y-y0= a(x-x0)

Svar #3
15. januar 2007 af gittemaja (Slettet)

så det er:

0-10 = a*-3-(-2)

Svar #4
15. januar 2007 af gittemaja (Slettet)

hvordan finder jeg så b? og x0 er det 2 eller -3

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

Men skal man ikke også finde b (skæring ved y-aksen)???

Skriv et svar til: bestem forskrift i lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.