Matematik

Asymtoter..

15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle sammen ;)!..

Har to opgaver, håber nogen ka hjælpe, har virkelig brug for hjælp..

1. opgave:

En funktion f er givet ved 2x+5+(1/x^2).

Grafen for f har to asymptoter.

Jeg har fundet den ene asymtpter, nemlig den skrå der hedder y = 2x +5, men hvad bliver den sidste og hvorfor..?

2. opgave:

Bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for funktionen f(x)=e^x+(1/x):

Her har jeg slet ikke fundet nogen..


Nogen der ka hjælpe.. ska afleverer i morgen..

På forhånd mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

asymptoter, hvilket herligt emne, eller. Hvad hvis du smider den i et koordinatsystem, kan du så ikke se noget ud fra det?

Svar #2
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

jo.. men kan jeg ikke forklare det på en eller anden måde..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af filleellif (Slettet)

Din anden asymptote bliver x=0 (dvs. y-aksen)

Dette skyldes, at jo mindre x bliver, jo større bliver 1/x^2. Så y-->uendelig for x-->0

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

1) Den anden asymtote er 0, fordi f går mod uendeligt for x gående mod 0, både fra venstre og fra højre.

2) Her er både x-aksen og y-aksen asymptoter. For x gående mod -uendeligt går f mod 0, mens f går mod -uendeligt for x gående mod 0 fra venstre, og mod +uendeligt for x gående mod 0 fra højre.

Se, om du kan få styr på det, jeg har skrevet. Det kunne måske være skrevet tydeligere.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af filleellif (Slettet)

2. Hvad sker der når x bliver lille. Dvs. går mod "minus uendelig"? Og hvad sker der, når x går mod 0? Så har du de to asymptoter for y=e^x+(1/x)

Svar #6
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

mange tak for hjælpen.. prøver lige se om jeg ka fatter det..

;)

Svar #7
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

hva bliver ligningerne for asymptoterne..? det forstår jeg ikke helt..?

Skriv et svar til: Asymtoter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.