Matematik

ReGnE fOrSkRiFt.....

15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)
hej alle sammen...

er der ikke nogen der vil hjælpe mig, med dette....

find forskiften når f(5)=3 og f(-2)=7

Dm [4;6]

og derefter værdimængden..

Jeg ved hvordan jeg finder forskriften, men ikke værdimængden....

Please - nogen hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Differentiere funktionen. Find 0-punkter og endepunkterne som er henholdsvis 4 og 6.

Svar #2
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

og sætte dem ind i forskriften på x pladsen????

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af allan_sim

#0.
Er der tale om forskriften for en ret linje? Hvis det er tilfældet, så er værdimængden et interval, der kan findes ved at indsætte definitionsmængdens endepunkter i forskriften for den rette linje.

Svar #4
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

det er en ret linje...

så hvis forskriften er 1/3x+3,5 og Dm [-3;5]

så er værdimængden altså

1/3*(-3)+3,5 og 1/3*(5)+3,5

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

#4

Ja, det er rigtigt:-)

Men du skal lige huske, at sætte parentes omkring 1/3.

Svar #6
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

ok, men hvad hvis der står at f(5)=3,35 og f(-2)=79

og at jeg skal beregne f(56)

?


hvad gør jeg så??

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Du finder forskriften på samme måde som i #0, ved at bruge f(5)=3,35 og f(-2)=79.
Når der står f(56) betyder det, at x-værdien er 56, så du skal sætte 56 ind i funktionen.

Svar #8
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

oook. piece of cake...heh

Svar #9
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

sidste ting....

hvordan regner man forskriften, hvis man får oplyst at Dm(f)=[2;6] og Vm(f)=[-1;3]

og de er de eneste oplysninger...?

Svar #10
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

kom nu.

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Hvis det er det eneste du får oplyst og vi går ud fra, at det er en lige linje (meget vigtigt), er der to løsninger. Du skal prøve, at indtegne Dm og Vm, så kan du se hvordan du finder de to løsninger.

Svar #12
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

det har jeg gjort, men den rammer ikke y-aksen, så hvad gør man så his man skal skrive forskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Får du en firkant?

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Den skal heller ikke ramme y-aksen. Men du må jo gerne forlænge grafen, og derved kan du aflæse skæringspunktet med y-aksen.

Svar #15
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

nej...Det er en lineære funktion, hvor begge "boller" er udfyldt, men den skærer ikke y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Ja, det ved jeg idet, der er en Dm og Vm. Men du bliver jo nødt til, at skriv en funktion som har et skæringspunkt med y-aksen. Når du så har funktionen kan du se på Vm og Dm, hvor du skal sætte "bollerne". Det er sku lidt svært, at forklarer uden en tegning.. Men du skal bare finde funktionen, som går gennem (2,3) og (6,-1). Den anden funktion går gennem (2,-1) og (6,3)

Svar #17
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

så selvom jeg har to udfyldte "boller", så fortsætter den lineære linje og på et tidspunkt skærer y-aksen..

Svar #18
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

Men hvad hvis man skal løse en ulighed.


altså..

kvadratrod 3-x kvadratrodslut = 2+x

Svar #19
15. januar 2007 af bobblomst (Slettet)

hov ikke ligmed men <

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Ja, det vil den gøre, men svaret er intervallet mellem "bollerne". Det at den lineære linje fortsætter og skærer y-aksen, skal du kun bruge som hjælp til, at lave opgaven.

Skriv et svar til: ReGnE fOrSkRiFt.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.