Matematik
funktion/ligning med t^2, tekst
16. januar 2007 af
vans (Slettet)
hej
jeg kan virkelig ikke finde ud af denne her
har aldrig lært andengradsligninger, er der andre måder man kan finde ud af det på?
ellers, hvordan gør man så?
noget indeholder 4 mg af et virksont stof. i kroppen nedbrydes stoffet, og efter t timer er restmængden i kroppen
m(t) = 4 - 0,68t + 0.06t^2
spørgsmål:
hvor længe varer det inden retsmængden er sunket til 2,75 mg?
jeg kan virkelig ikke finde ud af denne her
har aldrig lært andengradsligninger, er der andre måder man kan finde ud af det på?
ellers, hvordan gør man så?
noget indeholder 4 mg af et virksont stof. i kroppen nedbrydes stoffet, og efter t timer er restmængden i kroppen
m(t) = 4 - 0,68t + 0.06t^2
spørgsmål:
hvor længe varer det inden retsmængden er sunket til 2,75 mg?
Svar #1
16. januar 2007 af PinQoo (Slettet)
tegn m(t) ind på din grafregner og find så skæringen på din grafregner
Svar #2
16. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)
Sæt m(t)=2,75 mg. Dvs du får 2,75 mg = 4 - 0,68t + 0.06t^2. Dernæst trækker du bare 2,75 mg fra begge sider af lighedstegnet og løser 2.gradsligningen.
Udover dette kan du jo også bare tegne grafen og aflæse tiden udfor 2,75 mg.
Udover dette kan du jo også bare tegne grafen og aflæse tiden udfor 2,75 mg.
Skriv et svar til: funktion/ligning med t^2, tekst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
