Matematik

Primtal mere

16. januar 2007 af sluise (Slettet)
2. Bevis, at et primtal større end 3 ikke kan give rest 0, 2, 3 eller 4 ved division med 6.
Altså, at primtallene større end 3 kun er at finde blandt de naturlige tal, der enten giver rest 1
eller 5 ved division med 6.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2007 af jgthb (Slettet)

man kan selvfølgelig aldrig få en rest på 0, idet det så ikke ville være et primtal. Vi kigger herefter på en rest på 2. Det ses let, der gælder det samme ved 4. Hvis et tal har en rest på 2, gælder dette:
a/6=k+2/6 <=> (k+2/6)*6=6k+2=2*3k+2=2(3k+1)=a

Hvis et tal består af faktoren 2, er tallet lige og derfor ikke et primtal.

Angående 3:
a/6=k+3/6
Dette betyder, at 3 går op i tallet, men da dette ikke gælder for nogle primtal større end 3, kan denne rest altså heller ikke forekomme.

Svar #2
16. januar 2007 af sluise (Slettet)

kan du skrive den oprindelig form? og hvad A og K er..??? og skrive lidt flere deltaljer om hva der sker?

Svar #3
16. januar 2007 af sluise (Slettet)

jeg forstår det ikke helt så ville være fedt hvis i skrev det på en "nem" måde!:)

Svar #4
16. januar 2007 af sluise (Slettet)

HALLO HVOR FÅR MAN DEN FORMEL FRA? OG HVORDAN LYDER DEN?

Skriv et svar til: Primtal mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.