Matematik
t-grænser og tangenter
16. januar 2007 af
sundancekid (Slettet)
Det er bare mig der for fumlet lige lovlig rundt med lidt matematik her og ska bare lige bruge lidt hjælp indenfor integral regning.
Jeg har en parameter fremstilling:
x = t^2
og y = t^3 -t
-2 =< t =< 2
Jeg skal beregne arealet, og har valgt først at beregne arealet for den del af funktionen der er i 1. kvadrant.
x(t) = t^2 => dx/dt=2t => dx=2*tdt
2*S(integralet fra -2 til 2)g(x) dx = 2*S(-2 til 2)ydx
= 2 S(t-grænser) (t^3 -t)*2*tdt
Og så er det det fjollede kommer, ka ikk komme frem til nogen fornuftige grænser for kan ikke huske hvor jeg sætter x-værdierne ind.
Desuden ska ejg oss finde de lodrette og vandrette tangenter for grafen (dem der er parallelle med akserne)
skal jeg så ikke sætte x'=0 for lodrette tangenter og y'=0 for vandrette ? I mit forsøg på at finde vandrettet tangenter får ejg ikke de rigtige resultater.
y'=3(t^2) => 3(t^2)=0 => t=0
Bare lige et par råd ? :) tak
Jeg har en parameter fremstilling:
x = t^2
og y = t^3 -t
-2 =< t =< 2
Jeg skal beregne arealet, og har valgt først at beregne arealet for den del af funktionen der er i 1. kvadrant.
x(t) = t^2 => dx/dt=2t => dx=2*tdt
2*S(integralet fra -2 til 2)g(x) dx = 2*S(-2 til 2)ydx
= 2 S(t-grænser) (t^3 -t)*2*tdt
Og så er det det fjollede kommer, ka ikk komme frem til nogen fornuftige grænser for kan ikke huske hvor jeg sætter x-værdierne ind.
Desuden ska ejg oss finde de lodrette og vandrette tangenter for grafen (dem der er parallelle med akserne)
skal jeg så ikke sætte x'=0 for lodrette tangenter og y'=0 for vandrette ? I mit forsøg på at finde vandrettet tangenter får ejg ikke de rigtige resultater.
y'=3(t^2) => 3(t^2)=0 => t=0
Bare lige et par råd ? :) tak
Svar #1
16. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
Der er jo en formel til at udregne arealet under en parameterkurve... Hvorfor bruger du ikke bare den?
Svar #2
16. januar 2007 af sundancekid (Slettet)
Det gør jeg også.. mener der er flere. Den der er opgivet i MAT 3H, der bruger jeg metode 2 på 176..følger et eksempel
Svar #4
17. januar 2007 af sundancekid (Slettet)
Nej for det er stadig det samme problem, kan ikk få grænserne til at passe
Skriv et svar til: t-grænser og tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
