Matematik

1 lille opgave

17. januar 2007 af Stine pigen (Slettet)
hey

vi har differentialligningen dv/dt=10(1-2v)

Jeg skal finde en forskrift, når der oplyses, at v(0)=0 og det gør jeg så og finder forskriften til at være
v=(1/2)+(-1/2)*e^(-20t)

Det er det andet spørgsmål der driller mig. Jeg skal finde en stamfunktion til v som kaldes s der går gennem punktet s(0)=0

Hvordan gør jeg det, nogle der vil komme med nogle tricks?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Yes, integrer v, hvilket er trivielt, og benyt betingelsen s(0)=0 til at finde integrationskonstanten.

Svar #2
17. januar 2007 af Stine pigen (Slettet)

jah netop, så langt forstår jeg det godt men tror ikk jeg kan finde en stamfunktion til ligningen
v=(1/2)+(-1/2)*e^(-20t)

integrationskonstanten er c du snakker om ikke?

Svar #3
17. januar 2007 af Stine pigen (Slettet)

min lommeregner siger at det skal blive
s(t) = 1/40*e^(-20t)+ 1/2t - 1/40

hvordan skal jeg i hånden vise at det bliver det... hmm...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2007 af Matkaj

Find stamfunktionen til ½
Find stamfunktionen til e^(-20t) og gang denne med(-½)

Læg ovenstående sammen.

Hvis ikke du kan huske stamfunktionerne i hovedet så slå dem op i din formelsamling.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

1) Se #4.
2) Integrationskonstanten, jeg taler om, er den, der normalt betegnes med bogstavet 'c', ja.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2007 af lalait (Slettet)

ok... er med nu tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22942

Skriv et svar til: 1 lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.