Matematik

ÅhÅH

18. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
Åhåh...

har mat. afl. til i morgen og kan ikke komme videre.

Trekant ABC hvor A højde H er tegnet på linjen BC. dvs. ABC delt op i 2 trekanter.
vinkel B 43,3
længde AC 4,7
længde CH 2,1

lAHl beregnes ved a^2+b^2= c^2 ikk?
skal så bruge cos og sin til at finde vinkel c?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2007 af rexden1

Du kan bruge cosinus relationen til at finde både vinkler og længder på siderne:

Skal du finde vinkel C:

Cos(C)= (b^2+a^2-c^2)/(2*b*a)




Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2007 af rexden1

Du kan bruge cosinus relationen til at finde både vinkler og længder på siderne:

Skal du finde vinkel C:

Cos(C)= (b^2+a^2-c^2)/(2*b*a)




Svar #3
18. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

forstår jeg ikke helt.... skal jeg ikke bare bruge cos(A)=b/c ?
Kan jeg ikke bruge den selvom den hedder vinkel C, det er det samme eller?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2007 af rexden1

For at finde længden AH skal du bruge pythagoras:

c^2=b^2-h^2

C^2=4,7^2-2,1^2
C^2=17,68
c=4,20

Herefter finder du længden CB og HB og derefter anvender du cosinus relationen, da det vinkel C ingår i den vilkårlige trekant

Svar #5
18. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

den pythagoras jeg kender hedder jo a^2+b^2=c^2??
Så er lidt forvirret... :)

Svar #6
18. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

dvs. forstår ikke hvorfor du minuser dem


Svar #7
18. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Okay er med nu.. selvfølgelig fordi det hypotenusen jeg har..

Men kan ikke lige regne vinkel C ud. har brugt cos(A) derfor = 63,46 , kan det passe

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2007 af rexden1

Du har to retvinklede trekanter. Du skal finde vinklen C som sikkert er toppen på din trekant ?

Ved at bruge formlen: Cos(C) = a / h => Cos ( C ) = 2,1 / 4,7 får du
V til C = 63,33° så har du fundet vinklet på den venstre trekant.

Den højre trekant: Vinkel B = 43,3°
Vinkel H = 90°

Vinkel C = 180 – 90 – 43,3 = 46,7 ” men kun for den venstre side” du skal så lægge højre siden til:

Vinkel C total = 46,7 + 63,33 = 110°




Skriv et svar til: ÅhÅH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.