Matematik
optimering
18. januar 2007 af
Paja (Slettet)
Driften af et bestemt skib koster 20000$ i timen + brændstof. Brændstof udgiften pr time afhænger af hastigheden givet ved formlen Ub = 2v^3, hvor hastigheden er angivet i sømil pr. time
Hvilken fart skal skibet holde for at få de samlede udgifter pr. sømil mindst mulige.
Lille hint: udgift pr. smil kan findes ved at dele udgiften pr. time med hastigheden
Hvilken fart skal skibet holde for at få de samlede udgifter pr. sømil mindst mulige.
Lille hint: udgift pr. smil kan findes ved at dele udgiften pr. time med hastigheden
Svar #2
19. januar 2007 af sontas (Slettet)
Hmm jeg ville sige noget i retningen af, at de samlede udgifter er givet ved
S'(v)=20.000*(1/v) + 2v^3
minimer denne funktion ved S'(v)= 0 osv.
S'(v)=20.000*(1/v) + 2v^3
minimer denne funktion ved S'(v)= 0 osv.
Skriv et svar til: optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
